2023-05-08

T.Z.F Dergisi Yıl 2023-20 sayı (2)



Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
T.Z.F Dergisi Yıl 2023-20 sayı (2)

İÇİNDEKİLER / CONTENTS

  Title - Authors - Organization File Pages
  İçindekiler  
  Tam Sayı  
 

Phenological and Morphological Response of Chickpea (Cicer arietinum L.) Rhizobia and Azotobacter Inoculation  

Engin TAKIL, Nihal KAYAN

230-242
 

Some Yield and Quality Properties of Endemic Origanum husnucan-baserii Grown in Different Ecological Conditions 

Hasan MARAL, Saliha KIRICI

243-253
 

Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde Elazığ, Erzincan, Malatya ve Tunceli İllerinde Bulunan Afit parazitoiti Aphidiinae (Hymenoptera: Braconidae) Türleri

Gizem DEMİRHAN, Özlem ÇETİN ERDOĞAN

254-269
 

Farklı Karanlık Koşullarında IBA ve Kafeik Asidin Karadut (Morus nigra L.) Odun Çeliklerinin Köklenmesi Üzerine Etkisi 

Osman Nuri ÖCALAN, Onur SARAÇOĞLU, Kenan YILDIZ, Fatmanur ÇEZİK, Ala Asi Mohammed AL-SALIHI

270-277
 

Bahçe Traktörleri için Ön Koruyucu Mekanizması Tasarım ve İmalatı 

Mehmet BAYKUT, İbrahim YAVUZ, Şinasi DÜBÜŞ, Sema ATEŞ

278-292
 

Frost Tolerances of Turkish Olive (Olea europaea L.) Cultivars

Nurengin METE, Hatice GULEN, Öznur CETIN, Mehmet HAKAN, Ugur GULOGLU, Hulya KAYA, Nurcan ULUCAY

293-305
 

Farklı Ağız Yapısına Sahip Kültivatör Uç Demirlerinin Çeki Kuvveti Üzerine Etkisinin Sonlu Elemanlar Yöntemi Kullanılarak Belirlenmesi 

Mustafa Gökalp BOYDAŞ

306-317
 

Determination of the Effect of Different Irrigation Regimes on Some Quality Properties of Cucumber

Harun KAMAN, Ömer ÖZBEK, Ersin POLAT

318-333
 

Determination of Macro, Micro Element and Heavy Metal Contents of Astragalus Taxa Collected from Nature

Erdal ÇAÇAN, Ömer KILIÇ, Kağan KÖKTEN

334-342
 

Measurement of Water Depth in a Class A Pan Using Ultrasonic Transducer and Programmable Logic Control (PLC)

Cafer GENÇOĞLAN, Serpil GENÇOĞLAN, Selçuk USTA

343-352
   Effects of Adding Anti-saline and Humic Acid Foliar Spraying on Yield Parameters of Cauliflower (Brassica oleracea var. Botyris)

Waleed F. HASSAN, Basem Rahem BADER

353-360
 

Investigation of The Physicochemical Properties of Propolis Added İce Creams During Storage

Serdar MEHMETOĞLU, Zekai TARAKÇI

361-373
 

Golden delicious L. Çeşidi Elmanın Kuruma Özelliklerine Ön İşlemlerin Etkisi

Muhammed TAŞOVA, Samet Kaya DURSUN

374-386
 

The Effects of Information Pollution on Poultry Companies: The Case of Turkey 

Berkay KESKİN, Erdoğan GÜNEŞ

387-398
 

Evaluation of the Genetic Structure of Some Accessions Belonging to Onobrychis spp. Using Microsatellite DNA Markers 

Elbi Cansu YILMAZ, Behiye Banu BILGEN, Metin TUNA

399-409
 

Portakal Yağının Laboratuvar Koşullarında İki Noktalı Kırmızıörümcek, Tetranychus urticae Koch (Acari: Tetranychidae) Üzerine Akarisit Etkisi

İpek YAŞAR, Şahin KÖK, İsmail KASAP

410-417
 

Determination of the Factors Affecting the Level of Benefit from Young Farmer Project Support in Rural Development: Tekirdag Sample, Türkiye 

Deniz SARI GEDİK, Emine YILMAZ

418-429
 

Estimation of Erosion and Sediment using Gavrilović Method in Krueng Jreu Sub-basin, Aceh Province, Indonesia 

Devianti DEVIANTI, Ichwana RAMLI, Intan ARYANI, Purwana SATRIO, Dewi Sartika THAMREN

430-440
 

Viranşehir İlçesindeki Süt Sığırı İşletmelerin Kimi Yapısal Özelliklerinin Süt Verimine Etkisi

Çiğdem DELEBE, Kemal YAZGAN

441-451
 

Fortification of Yoghurt with Xanthan Gum Biosynthesized from Grape Juice Pomace: Physicochemical, Textural and Sensory Characterization 

Ahmet Sukru DEMİRCİ, Basak GURBUZ

        452-460
 

Tekirdağ İli’nde Tingidae (Hemiptera) Türlerinin Doğal Düşmanları

Tolga AYSAL, Müjgan KIVAN

461-477