2024-05-27

T.Z.F Dergisi Yıl 2024-21 sayı (3)



Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
T.Z.F Dergisi Yıl 2024-21 sayı (3)

İÇİNDEKİLER / CONTENTS

  Title - Authors - Organization File Pages  
  İçindekiler  
  Tam Sayı  
 

Development of a Low-Cost Portable Two Row Pea Planter for the Hilly Terrain of Kashmir Valley

Muzamil Hamid WANİ, Mohammad MUZAMIL, Jagvir DIXIT, Shahzad FAISAL, Akhtar Ali KHAN

561-577
 

Ön Lisans Öğrencilerinin Hazır Gıda Tüketim Tercihlerinin Araştırılması: Namık Kemal Üniversitesi Örneği

Serap KAYİŞOĞLU, Aysel İÇÖZ

578-590
 

Current Status of Herbicide Resistance of Wild Oats (Avena spp) in Wheat Fields in Mardin and Şanlıufa Provinces of Türkiye

İslam Emrah SÜER, Erdal ATEŞ, Nihat TURSUN, Cumali ÖZASLAN, Ahmet ULUDAĞ

591-601
 

Which Method Is Better for Preserving Meat and Cheese: Coating Propolis on The Packaging Material or Spraying Directly onto The Food?

Ezgi KARPUZ, İbrahim PALABIYIK

602-618
 

Modeling Drinking Milk Consumption Preferences under Climate Change and the Covid-19 Pandemics Conditions 

Yavuz TOPCU

619-633
 

Determination of Consumer Perceptions of Eco-Friendly Food Products Using Unsupervised Machine Learning

Yusuf ÇAKMAKÇI, Harun HURMA, Cihan ÇAKMAKÇI

634-647
 

Kullanımda Olan Sera Pülverizatörlerindeki Meme Plakalarının Püskürtme Özelliklerinin Belirlenmes

Mehmet SİVRİ, Murad ÇANAKCI

648-665
 

The Effect of Wild Mushroom Collection in The Mountains of Strandja on The Economic Development of The People Living in The Region 

Emine Yılmaz

666-682
 

Finansal Performansın Derinlemesine İncelenmesi: Aşağısevindikli Kalkınma Kooperatifinin Du-Pont Analizi Örneği

Tayfun VARNALI, Gülen ÖZDEMİR

683-693
 

Mısır Bitkisinin Gelişimi, Zn ve P Geri Alım Etkinliği Üzerine Farklı Fosfor Ortamlarında Organik ve İnorganik Formlu Çinko Kaynaklarının Etkileri 

Ayşegül KORKMAZ, Şerife AVCI, Fatma GÖKMEN YILMAZ, Sait GEZGİN

694-704
 

Arazi Toplulaştırma Projelerinde Yol ve Parsel Yoğunluklarının İncelenmesi

Fırat ARSLAN, Hasan DEĞİRMENCİ

705-721
 

Factor Determining the Smallholder Farmer’s Perception on Organic Farming: A Case of Makmur Sejahtera Farmers Group, Batu City, Indonesia

Annisa FIRDAUZI, Titik EKOWATI, Agus Subhan PRASETYO, Joko MARIYONO

722-731
 

Bazı Organik Maddelerin Çilek Bitkisinin Gelişimine ve Macrophomina phaseolina (Tassi) Goid.’ nın Neden Olduğu Taç ve Kök Çürüklüğü Hastalığı ile Toprakta Mikrosklerot Sayısı Üzerine Etkisi

Çiğdem KÖROĞLU, Ayhan YILDIZ

732-747
 

Influence of FeSO4.7H2O, Indole-3-Butyric Acid and Different Nutrient Medium on In Vitro Sapling Propagation and Micrografting of Walnut (Juglans Regia L.)

Tuba TÜREN, Şeyda SAVALAN, Elif Ceren PEHLİVAN

748-758
 

Effects of Nettle (Urtica dioica) Extract on Versus Pathogenic Microorganisms in Yogurt Production

Barış GÜLHAN, Filiz YANGILAR

759-770             
 

Effect of Suction Heads and Nutrient Solutions on Flow-Rates of Peristaltic Pumps Used in Hydroponics

Cafer GENÇOĞLAN, Serpil GENÇOĞLAN

771-782
 

Balıkesir Yöresinden Toplanan Biberiye ve Fesleğen Bitkilerine Ait Uçucu Yağların Antioksidan ve Antimikotik Özelliklerinin Belirlenmesi

Merve Nur ASLAN ÖZ, Hasan Murat VELİOĞLU

783-794
 

Investigation of the Bioaccessibility of Functional Ice Cream with Blueberry Enriched with Whey Protein Gel

Halime PEHLİVANOĞLU, Zeynep SUNAL, Mustafa YAMAN, Aslı AKSOY

795-806
 

Investigation of Grain Yield and Biscuit Quality Capacities of Soft Bread Wheat (T. aestivum L.) Advanced Lines 

Sultan ERENLER, Oğuz BİLGİN, Alpay BALKAN, Damla BALABAN GÖÇMEN, İsmet BAŞER

807-815
 

Nutrient Composition and Metabolic Energy of Different Fruit Tree Leaves as Feeding Sources for Ruminants

Filiz KOCADAYIOĞULLARI, Mustafa BOĞA, Orhan ERMETİN

816-829