Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
T.Z.F Dergisi Yıl 2024-21 sayı (3)
İÇİNDEKİLER / CONTENTS
|
|
Title - Authors - Organization |
File |
Pages |
|
İçindekiler |
|
|
|
Tam Sayı |
|
|
|
Development of a Low-Cost Portable Two Row Pea Planter for the Hilly Terrain of Kashmir Valley
Muzamil Hamid WANİ, Mohammad MUZAMIL, Jagvir DIXIT, Shahzad FAISAL, Akhtar Ali KHAN
|
|
561-577 |
|
Ön Lisans Öğrencilerinin Hazır Gıda Tüketim Tercihlerinin Araştırılması: Namık Kemal Üniversitesi Örneği
Serap KAYİŞOĞLU, Aysel İÇÖZ
|
|
578-590 |
|
Current Status of Herbicide Resistance of Wild Oats (Avena spp) in Wheat Fields in Mardin and Şanlıufa Provinces of Türkiye
İslam Emrah SÜER, Erdal ATEŞ, Nihat TURSUN, Cumali ÖZASLAN, Ahmet ULUDAĞ
|
|
591-601 |
|
Which Method Is Better for Preserving Meat and Cheese: Coating Propolis on The Packaging Material or Spraying Directly onto The Food?
Ezgi KARPUZ, İbrahim PALABIYIK
|
|
602-618 |
|
Modeling Drinking Milk Consumption Preferences under Climate Change and the Covid-19 Pandemics Conditions
Yavuz TOPCU
|
|
619-633 |
|
Determination of Consumer Perceptions of Eco-Friendly Food Products Using Unsupervised Machine Learning
Yusuf ÇAKMAKÇI, Harun HURMA, Cihan ÇAKMAKÇI
|
|
634-647 |
|
Kullanımda Olan Sera Pülverizatörlerindeki Meme Plakalarının Püskürtme Özelliklerinin Belirlenmes
Mehmet SİVRİ, Murad ÇANAKCI
|
|
648-665 |
|
The Effect of Wild Mushroom Collection in The Mountains of Strandja on The Economic Development of The People Living in The Region
Emine Yılmaz
|
|
666-682 |
|
Finansal Performansın Derinlemesine İncelenmesi: Aşağısevindikli Kalkınma Kooperatifinin Du-Pont Analizi Örneği
Tayfun VARNALI, Gülen ÖZDEMİR
|
|
683-693 |
|
Mısır Bitkisinin Gelişimi, Zn ve P Geri Alım Etkinliği Üzerine Farklı Fosfor Ortamlarında Organik ve İnorganik Formlu Çinko Kaynaklarının Etkileri
Ayşegül KORKMAZ, Şerife AVCI, Fatma GÖKMEN YILMAZ, Sait GEZGİN
|
|
694-704 |
|
Arazi Toplulaştırma Projelerinde Yol ve Parsel Yoğunluklarının İncelenmesi
Fırat ARSLAN, Hasan DEĞİRMENCİ
|
|
705-721 |
|
Factor Determining the Smallholder Farmer’s Perception on Organic Farming: A Case of Makmur Sejahtera Farmers Group, Batu City, Indonesia
Annisa FIRDAUZI, Titik EKOWATI, Agus Subhan PRASETYO, Joko MARIYONO
|
|
722-731 |
|
Bazı Organik Maddelerin Çilek Bitkisinin Gelişimine ve Macrophomina phaseolina (Tassi) Goid.’ nın Neden Olduğu Taç ve Kök Çürüklüğü Hastalığı ile Toprakta Mikrosklerot Sayısı Üzerine Etkisi
Çiğdem KÖROĞLU, Ayhan YILDIZ
|
|
732-747 |
|
Influence of FeSO4.7H2O, Indole-3-Butyric Acid and Different Nutrient Medium on In Vitro Sapling Propagation and Micrografting of Walnut (Juglans Regia L.)
Tuba TÜREN, Şeyda SAVALAN, Elif Ceren PEHLİVAN
|
|
748-758 |
|
Effects of Nettle (Urtica dioica) Extract on Versus Pathogenic Microorganisms in Yogurt Production
Barış GÜLHAN, Filiz YANGILAR
|
|
759-770 |
|
Effect of Suction Heads and Nutrient Solutions on Flow-Rates of Peristaltic Pumps Used in Hydroponics
Cafer GENÇOĞLAN, Serpil GENÇOĞLAN
|
|
771-782 |
|
Balıkesir Yöresinden Toplanan Biberiye ve Fesleğen Bitkilerine Ait Uçucu Yağların Antioksidan ve Antimikotik Özelliklerinin Belirlenmesi
Merve Nur ASLAN ÖZ, Hasan Murat VELİOĞLU
|
|
783-794 |
|
Investigation of the Bioaccessibility of Functional Ice Cream with Blueberry Enriched with Whey Protein Gel
Halime PEHLİVANOĞLU, Zeynep SUNAL, Mustafa YAMAN, Aslı AKSOY
|
|
795-806 |
|
Investigation of Grain Yield and Biscuit Quality Capacities of Soft Bread Wheat (T. aestivum L.) Advanced Lines
Sultan ERENLER, Oğuz BİLGİN, Alpay BALKAN, Damla BALABAN GÖÇMEN, İsmet BAŞER
|
|
807-815 |
|
Nutrient Composition and Metabolic Energy of Different Fruit Tree Leaves as Feeding Sources for Ruminants
Filiz KOCADAYIOĞULLARI, Mustafa BOĞA, Orhan ERMETİN
|
|
816-829 |