| 
				 
					Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Tekirdag Agricultural Faculty 
					T.Z.F Dergisi Yıl 2021-18 sayı (1) 
				
					İÇİNDEKİLER / CONTENTS 
			 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				Title - Authors - Organization | 
			
				File | 
			
				Pages | 
		
		
			| 
				  | 
			
				İçindekiler | 
			
				  | 
			
				  | 
		
		
			| 
				  | 
			
				Tam Sayı | 
			
				  | 
			
				  | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Kiraz Üretimi Yapan İşletmelerin Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programından (MEADP) Yararlanma Eğiliminin Belirlenmesi ve Devamlılığı: İzmir-Kemalpaşa İlçesi Örneği  
					 
					 Belma DOĞAN ÖZ , Gamze SANER 
				
					  
			 | 
			
				  | 
			
				1-9 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Comparison of Aroma Compounds and Some Pomological Characteristics of Local Apple Genotype Called ‘Gelin’ and ‘Mondial Gala’ Cultivated in Canakkale  
					 
					 Mehmet Ali GÜNDOĞDU , Engin GÜR , Murat ŞEKER 
			 | 
			
				  | 
			
				10-20 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Technical Efficiency and Profitability of Cassava Production in Delta State: A Stochastic Frontier Production Function Analysis  
					  
					 Theophilus Miebi GBİGBİ 
			 | 
			
				  | 
			
				21-31 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Farklı Hammaddelerden Üretilen Sirkelerin Bazı Fizikokimyasal ve Fonksiyonel Özellikleri  
					  
					 Merve BOZDEMİR , Deniz Damla ALTAN KAMER , Gönül AKGÜL , Tuncay GÜMÜŞ 
			 | 
			
				  | 
			
				32-44 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Bazı Ayçiçeği ve Mısır Çeşitlerinde Tohuma Uygulanan İlaçların Tohumluğun Çimlenme Değeri Üzerine Etkileri  
					 
					 Dilara KUCA , Köksal YAĞDI 
			 | 
			
				  | 
			
				45-57 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Laktuloz İlave Edilerek Üretilen Sucukların Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi  
					 
					 Harun URAN , Hatice ŞANLIDERE ALOĞLU , Bayram ÇETİN 
			 | 
			
				  | 
			
				58-70 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Farklı Materyallerden Yapılmış Tabana Sahip Ahşap Kovanlarla Kışlatmanın Arılı Çerçeve Sayısı ve Kovan Ağırlığına Etkisi  
					 
					 Semiramis KARLIDAĞ , İ̇brahim ŞEKER , Abdurrahman KÖSEMAN , Abuzer AKYOL 
			 | 
			
				  | 
			
				71-79 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Yarı Kurak Koşullarda Farklı Sulama Uygulamalarının Ayçiçeğinin Verim ve Verim Parametreleri Üzerine Etkisi  
					 
					 Erhan GÖÇMEN 
			 | 
			
				  | 
			
				80-90 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Use of Solar Panel System in Vermicompost (Worm Manure) Production Facilities as Source of Energy  
					 
					 Elif YÜKSEL TÜRKBOYLARI, A.nedim YÜKSEL 
			 | 
			
				  | 
			
				91-97 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Has Household Purchasing of Confectionery Products in Turkey Changed in the Last Decade?  
					 
					 Mehmet BOZOĞLU , Abdulbaki BİLGİÇ , Avni BİRİNCİ , Uğur BAŞER 
			 | 
			
				  | 
			
				98-114 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Yüksek Enerjili Yemlere Biberiye Yaprağı (Rosmarinus officinalis) İlavesinin, Yumurtacı Tavuklarda Performans, Yumurta Kalite Kriterleri, Serum Lipit Profili ve Karaciğer Yağ Oranı Üzerine Etkisi  
					 
					 Hilal ÜRÜŞAN 
			 | 
			
				  | 
			
				115-124 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Mekanik Hasar Düzeyinin Domatesin Solunum ve Kuru Madde Miktarı Üzerine Etkisi  
					 
					 Samet ÖZTÜRK , Türkan AKTAŞ 
			 | 
			
				  | 
			
				125-137 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Effect of Cyclotrichium niveum Essential Oil on Rumen Microbial Fermentation and in vitro Digestibility of Barley  
					 
					 Zeynep ŞAHAN , Ahmet TEL , Harun KUTAY 
			 | 
			
				  | 
			
				138-145 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Gaziantep ve Kilis İllerinde Yetiştirilen İvesi Koyunlarının Bazı Morfolojik ve Fizyolojik Özellikleri Bakımından Karşılaştırılması  
					 
					 Sabri GÜL , Nida Zeynep OFLAZ 
			 | 
			
				  | 
			
				146-156 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Determination of Colour and Kinetic Parameter Differences Between Aflatoxin Contaminated and Uncontaminated Pistachio Nuts Using Machine Vision  
					 
					 Ömer Barış ÖZLÜOYMAK , Emin GÜZEL 
			 | 
			
				  | 
			
				157-168 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Parlak Brom (Bromus catharticus Vahl.) Hatlarının Ot Verimi ve Bazı Morfolojik Özelliklerinin Belirlenmesi  
					 
					 Ersan BATO , İ̇lker NİZAM , Metin TUNA 
			 | 
			
				  | 
			
				169-178 |