| 
				 
					Tekirdag Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Tekirdag Agricultural Faculty 
					T.Z.F Dergisi Yıl 2023-20 sayı (1) 
				
					İÇİNDEKİLER / CONTENTS 
			 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				Title - Authors - Organization | 
			
				File | 
			
				Pages | 
		
		
			| 
				  | 
			
				İçindekiler | 
			
				  | 
			
				  | 
		
		
			| 
				  | 
			
				Tam Sayı | 
			
				  | 
			
				  | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Buğdayda Farklı Fusarium culmorum İzolatları ile Pratylenchus thornei Etkileşimi  
							
								Fatma Gül GÖZE ÖZDEMİR, Şerife Evrim ARICI, İbrahim Halil ELEKÇİOĞLU 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				1-11 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								
									
										
											İkinci Ürün Olarak Yetiştirilen Silajlık Mısır Çeşitlerinin Silaj Verimi ve Bazı Kalite Özellikleri  
										
											Levent BURGU, Hanife MUT 
									 
								 
							 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				12-24 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Examination of Soil Analysis Applications and Soil Analysis Subsidies in terms of Producers in Edirne and Tekirdağ Provinces  
				
					Başak AYDIN, Erol ÖZKAN, Emel KAYALI, Volkan ATAV, Mehmet Ali GÜRBÜZ, İlker KURŞUN, İhsan Engin KAYHAN 
			 | 
			
				  | 
			
				25-40 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Optimization of Drying Conditions of Kiwi Rings with Osmo-solar Dehydration  
							
								Zehra YILDIZ, Sabri Furkan GENCER 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				41-50 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Benchmarking of Irrigation Performance in Karataş and Karaçal Irrigation Associations  
							
								Ahmed Qadar ABDISAMAD, Mehmet ŞENER 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				51-60 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Çukurova Koşullarında Yetiştirilen Tatlı Sorgum Genotiplerinin Selülozik Biyoetanol Veriminin Belirlenmesi  
				
					Mine AKSOY, Ayşegül EFENDİOĞLU ÇELİK, Mahmut DOK, Celal YÜCEL, Kadir AYDIN 
			 | 
			
				  | 
			
				61-70 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Geleneksel ve Analize Dayalı Kimyevi Gübre Uygulamasının Mısır Verimi ve Yaprakta Bitki Besin Elementleri İçeriğine Etkisi 
							
								Nureddin ÖNER, Filiz ÖNER 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				71-79 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Yonca Üretiminde Enerji Tüketimi: Hasat Sistemleri Arasında Bir Karşılaştırma  
				
					Muttalip GÜNGÖRMEZ, Fulya TAN, Mehmet Fırat BARAN 
			 | 
			
				  | 
			
				80-93 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Effect of Cutting Treatment on Seed Yield and Seed Quality of Dill  
				
					Ozlem ALAN, Hulya ILBI 
			 | 
			
				  | 
			
				94-103 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								
									
										
											Evaluation of NASA POWER Climatic Data against Ground-Based Observations in The Mediterranean and 
										
											Continental Regions of Turkey 
										
											Abdul Hasib HALİMİ, Cihan KARACA, Dursun BÜYÜKTAŞ 
									 
								 
							 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				104-114 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 Traditional Machine Learning-Based Classification of Cashew Kernels Using Colour Features 
				 
					Geofrey Prudence BAITU, Omsalma Alsadig Adam GADALLA, Yeşim Benal ÖZTEKİN  
			 | 
			
				  | 
			
				115-124 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Seasonal Changes of FSH, LH, Total and Free Testosterone Hormones in Saanen Bucks  
							
								Çağrı KANDEMİR, Turgay TAŞKIN, Nedim KOŞUM 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				125-133 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Taze Kesilmiş Pırasada Askorbik Asit Uygulamasının Soğukta Depolama Boyunca Kalite Değişimine Etkisi  
							
								Bekir GÜLAL, Mehmet Ali KOYUNCU 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				134-144 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Effects of Combination of Copper Fungicide and Plant Activator on Late Blight and Quality Criteria of Potato  
				
					Nilay ÖZDEMİR 
			 | 
			
				  | 
			
				145-154 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Isolation, Identification and Determination of Saccharomyces cerevisiae Yeast Species from The Wines Made by Spontaneous Fermentation Using Papazkarası Grapes from Thrace Region  
							
								Çağrı ERSEÇ, Ahmet Şükrü DEMİRCİ 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				155-165 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								A Comparison of Acrylamide Contents of Some Nuts Produced Organically and Conventionally  
							
								Baha Aydın YILMAZ, Işın AYDIN UNSAL, Murat TAŞAN 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				166-174 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Biyogaz Tesislerinde Üretilen Gübrenin Çeşitli Değerlendirilme Metotları ve Fizibilite Hesapları  
							
								Volkan ÇOBAN 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				175-185 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				 
					Factors Influencing Participation in Self-Managed Livestock Markets in Rural Communities in the Republic of Benin  
				
					Oscar AKOUEGNONHOU, Nevin DEMİRBAŞ 
			 | 
			
				  | 
			
				186-196 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								Analysis of Energy Use Efficiency and Greenhouse Gas Emission in Rainfed Canola Production (Case study: Çanakkale Province, Turkey) 
							
								Sakine ÖZPINAR 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				197-210 | 
		
		
			| 
				  | 
			
				
					
						
							
								In Silico Phylogeny, Sequence and Structure Analyses of Fungal Thermoacidophilic GH11 Xylanases  
							
								Yusuf SÜRMELİ 
						 
					 
				 
			 | 
			
				  | 
			
				        211-229 |